Een klein voorstukje

Ik ben op dit moment bezig met een boek schrijven over mijn leven, nu heb ik al een stuk of 15 bladzijdes geschreven en soms vind ik het wel lastig hoe ik iets goed moet verwoorden en of ik het in de goede volgorde schrijf. Daarom wil ik jullie vandaag een stukje uit mijn boek laten lezen.

Afbeeldingsresultaat voor boek schrijven

Ik vind het best moeilijk om dit te delen omdat het zo persoonlijk is maar toch voelt het ook zo fijn om dingen op te schrijven omdat het toch wel voldoening geeft, en ik wil mensen kunnen helpen en inspireren met mijn verhaal.

Er zijn verschillende hoofdstukken in het boek, dit is het hoofdstuk : Tegenslagen met een verborgen wijze les.

Ongeveer 4 jaar geleden kwam het nieuws dat mijn tante kanker had, dit was iets wat als een bom insloeg bij de hele familie. Mijn zo altijd blije, positieve en vooral superlieve tante had kanker, maar hoe dan? Waarom moet het altijd zo zijn dat de mooiste mensen in de wereld de ergste strijd te voortduren krijgen? Het was heel plotseling, ze kwam met een long of keelontsteking bij de dokter. Wat als een ontsteking begon bleek uiteindelijk borstkanker te zijn, wat uitgezaaid was naar haar longen. Het ergste van het verhaal is, dat het niet te genezen valt. Dit is iets waar ik het nog altijd moeilijk mee heb. Mijn tante is echt mijn 2e moeder, ik lijk sprekend op haar, van binnen en buiten, en daar ben ik super trots op. Ik kan alles bij haar kwijt, en ik kan met haar zulke goede gesprekken voeren. Ik krijg dit proces helemaal mee, ik was op dat moment 12 en ben nu 17 en het is nog steeds aan de gang. Mijn tante is een van de positiefste mensen in de wereld, ze zegt altijd : ´als je er in gelooft, dan gaat het gebeuren.´ En zo is ze er ook van overtuigd dat ze gaat genezen, hoe dan ook. Ook al zegt een dokter dat het niet gaat gebeuren, zij gelooft er in. En ze geniet met volle teugen van het leven, ze ziet in alles het positieve en wil uit alles het beste halen. Ze overtuigt mij met alles, en beïnvloedt mijn leven op positieve wijze. Gelukkig merkt ze zelf niks van de kanker, ze heeft geen chemo maar een hormoonkuur. Wat betekent dat je kanker wordt gevoed door hormonen, dus worden die hormonen gestopt, bij dit moet je denken aan niet meer ongesteld worden. Ze merkt hier verder niks van, alleen dat ze eerder in de overgang is gegaan. Maar dat maakt eigenlijk niks uit want dat komt toch allemaal wel op zijn tijd. 

Er is ook een hoofdstuk over mijn angsten, hier is een klein stukje daarvan :

Daarnaast zijn er toch wel angsten die ik heb, de grootste daarvan is de angst om dood te gaan. Het is raar hoe ik er zo geobsedeerd mee ben maar ik zou gewoon niet dood durven gaan, natuurlijk heb ik daar geen keuze in maar ik vind de dood een groot eng gat. Als ik er over na ga denken dan vraag ik me af wat er gebeurd als je dood gaat, en ik weet zelf ook wel dat jij de enige bent die het niet zal voelen maar ik vraag me dan af of ik nooit meer iets van de wereld ga zien. Kom ik dan nooit meer terug? Deze angst is zelfs soms zo erg geweest dat ik niet meer durfde te slapen omdat ik bang was om dood te gaan in mijn slaap, dit is gelukkig wel minder geworden en ik denk er niet meer zoveel over na maar soms heb ik nog wel eens van die momenten. Deze angst heeft ook invloed gehad op mijn geliefden, want hierdoor ben ik ook heel angstig geworden voor de dood van geliefden. Ik heb nog nooit iemand van mijn familie verloren en dat hoop ik voorlopig even zo te houden maar ik denk gewoon dat als er iemand in mijn familie dood zou gaan dat ik het niet aan zou kunnen emotioneel gezien, dat ik echt een wrak zou worden.. Ik vind dood van mezelf maar ook van andere zoals papa en mama heel moeilijk, natuurlijk moet ik er nu nog niet aan denken maar soms doe ik dat wel. Ik heb wel eens een dag dat ik in de douche sta en echt zo hard begin te huilen omdat ik bang ben voor de dood, en dat is soms heel overweldigend maar ik kan er steeds beter mee omgaan omdat ik mensen heb verteld over deze angst.

Dit zijn kleine stukjes uit het boek, het is heel persoonlijk maar er komt nog veel maar ter sprake dingen zoals : de wereld, trotsheid op mezelf maar ook andere dingen zoals liefde en verdriet.

Ik ben de laatste tijd erg fanatiek bezig met schrijven en dat is ook wel te merken doordat ik mijn blog hierdoor verwaarloos, toch wil ik dit boek zo graag afmaken omdat ik echt mensen wil kunnen inspireren. Hoe het werkt met uitgeven weet ik niet eens, maar dat zien we tegen die tijd wel.

Ik zou graag van jullie horen wat jullie van dit kleine beetje vinden en of het echt iets zou kunnen worden.

Liefs,

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s